Bijna op vakantie - Reisverslag uit Lyon, Frankrijk van Edwin en Marjolein - WaarBenJij.nu Bijna op vakantie - Reisverslag uit Lyon, Frankrijk van Edwin en Marjolein - WaarBenJij.nu

Bijna op vakantie

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin en Marjolein

04 Juli 2006 | Frankrijk, Lyon

We gaan in juli alvast voor 2 weken naar Lyon, om een woonruimte te zoeken. Ik ben dit weekend bezig geweest met het door pa laten kopieren van allerlei documenten, ik heb namelijk iemand nodig die garant staat voor mijn huurbetaling, willen we in Lyon iets kunnen huren. Ik heb namelijk vernomen dat er een nieuwe huurwet is aangenomen dit jaar die inhoudt dat een huurder niet weg kan worden geschopt uit zn huurhuis als hij de huur niet meer kan betalen. Dus dan willen ze dat mn vader of een ander familielid belooft dat ie de huur zal betalen als wij het verzaken. Daarom willen alle woonstichtingen en corporaties dat je een enorm dossier samenstelt vol met gekopieerde identiteitspapieren en arbeidscontracten.
Spannend spannend dus allemaal!
En dit is nog maar 1 van de zoveel papieren die getekend en opgestuurd moeten worden!

Groeten,
Edwin en Marjolein

• 04 Juli 2006 - 14:24

Edwin:

Ziet er leuk uit zo vind je zelf

• 12 Juli 2006 - 09:15

Marjolein:

Wie ik? Ja vind ik ook.

• 04 September 2006 - 11:51

Leccia Alias MC:

Et vazy que je comprends toujours rien...

Edwin en Marjolein

Samen in Lyon, Edwin studeert hier een schooljaar Franse literatuur. Marjolein is hem na het afronden van haar studie achterna gegaan en hoopt een tijdje te kunnen werken als verpleegkundige. De leukste bezigheid hier is lange wandelingen maken in de prachtige omgeving en hiken met de tent. Ook zijn we blij met de logees die we ontvangen uit Nederland. Inmiddels hebben we hier ook wat fijne contacten opgedaan. Edwin doet verder flink aan sport; rugby en zwemmen. Marjolein volgt een taalcursus Frans en loopt hard. Na al die inspanning hebben we vaak veel trek. Dan houden we ons bezig met een andere gezamenlijke passie: koken. Deze weblog gebruiken we om het thuisfront op de hoogte te houden van onze bezigheden.