Wijze raad van een logee:
Door: Marjolein
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Marjolein
13 Maart 2007 | Frankrijk, Lyon
Edwin is naar school voor zijn presentatie, Tora ligt ergens te snurken en bovenal… Linda is gisteren met de TGV vertrokken naar de lage landen in het hoge noorden!
Iemand die zo gezellig en praatgraag is als zij, die mis je wel hoor! Ik probeer met dance hall en folkmuziekjes de feeststemming een beetje te herstellen, maar dat lukt toch niet helemaal. Ik zal eens een beetje vertellen over wat we hebben uitgespookt met z’n drietjes en tweetjes.
Donderdag heb ik Linda springend van ongeduld opgewacht op Part Dieu.
Thuis hebben we een fles wijn opengemaakt en een Nederlandse boterham pindakaas gegeten om de behouden aankomst te vieren. Dom hoor; met een kurkentrekker kregen we de fles niet open, tot ik op het lumineuze idee kwam dat er wel eens gewoon een dop op kon zitten. Ja hoor!
Toen de restaurants opengingen heeft Linda me mee uit eten genomen. Jumjum!
Vrijdag hebben we met z’n drietjes een stadswandeling gemaakt. Daarna zijn we neergestreken in een Pub. Thuis hebben we gezellig in de keuken gehangen.
Zaterdag was het prachtig zonnig weer. Een perfecte dag om de heuvels in te gaan. We zijn in de buurt van Tarare gaan wandelen, nieuw voor ons alledrie. Omdat we inmiddels weten dat het in de heuvels sterk kan wisselen van temperatuur zijn we drielagig vertrokken: een t-shirt waarin we lekker rood kunnen kleuren van de zon, trui voor de twijfelmomenten en een jas voor ijzig koude wind. We konden ver kijken deze keer, al is het niet gelukt om de Alpen te zien.
We waren laat weer thuis en zijn toen nog de rest van de avond bezig geweest met het maken en eten van Falafel. Iedereen die dat niet kent, is bij deze uitgenodigd om het eens te komen eten! Ons recept is inmiddels geperfectioneerd!
Zondag werden we wakker in een drakenwalm van zelfgemaakte (sterke) knoflooksaus. Omdat Edwin druk was voor school zijn Linda en ik samen op pad gegaan.
’s Ochtends gingen we naar Pérouges. Dat is een klein dorp dat er nog helemaal middeleeuws uit ziet. Helemaal middeleeuws, als je de auto’s wegdenkt. Het is daar echt prachtig. En dan te bedenken dat ze het 100 jaar geleden helemaal plat wilden gooien omdat er nog maar tien mensen woonden en omdat het dorp sterk in verval was geraakt. Gelukkig hebben ze zich bedacht. Tegenwoordig is het een walhalla voor kunstenaars en een toeristische trekpleister. Ons bezoekje hebben we afgesloten op een zonnig terrasje met een kopje capuccino en galette.
Nadat we met veel motorkabaal en applaus van omstanders de hellingproef achteruit hebben doorstaan, zijn we weer naar Lyon gereden. Daar zijn we naar het museum ‘des Beaux arts’ gegaan. Ze dachten dat wij studenten waren, dus we mochten gratis naar binnen. Wat een cadeau zeg, al die prachtige dingen mogen zien voor niets! Misschien ligt het aan de tijd van de maand, maar ik werd echt ontroerd door de symboliek en schoonheid in sommige dingen. Vooral de beelden waren erg mooi. Sommige figuren maakten de indruk elk moment te gaan bewegen. Door de egyptische afdeling hebben we haast een sprintje getrokken. Die sarcofagen en stoffige mummiedingen… dat vonden we maar niks. Ook het laatste stuk van de tentoonstelling had niet meer echt onze aandacht. De religieuze afbeeldingen waren we helemaal zat. Het was teveel. Jezus heeft bijvoorbeeld zo’n 100 keer aan het kruis gehangen en bij Maria op de arm gezeten en hij is 3 keer gedoopt.
De smaak van de zon en het terras hadden we wel te pakken. Daarvan kregen we niet genoeg. Dus we hebben een ‘heerlijk helder heineken’ biertje gedronken op het terras tegenover het museum. En nog één…
Toen we thuis een taart aan het bakken waren kwam Edwin terug, die toch nog even op stap was geweest. Rugby kijken met zijn team in de kroeg en even langs een boekenmarkt.
Maandagochtend hebben we lekker wat gelummeld en samen boodschappen gedaan. Daarna hebben we nog lekker gekookt zodat Linda met een volle maag op de trein naar huis kon stappen. Onderweg in de metro hebben er nog huwelijksonderhandelingen plaatsgevonden. Ik kon Linda bijna kwijt aan een zeer geïnteresseerde man, die wel een koe wilde betalen en zijn baard wel voor haar wilde afscheren. Maar ja… Linda ging toch liever op de TGV.
En nu is het hier dus weer normaal. Ik heb een leuke vacature gevonden waar ik vandaag een brief voor ga schrijven, en zo ga ik maar verder.
De zon zij en blijve met u allen, Marjolein
13 Maart 2007 - 11:21
Edwin:
En mn spreekbeurt ging goed Linda! -
13 Maart 2007 - 13:29
Linda:
Haha...
Vond het super gezellig zeg! Ik mis jullie nu ook wel. Ga toch mijn agenda eens uitpluizen of ik nog een keer kan komen!! (Zodat jullie gewoon kunnen doen alsof jullie thuis zijn, whaha)
Tja, te bedenken dat ik had kunnen trouwen met een Fransman... hihi. Mafketel!!
Ik heb de foto's weggebracht, ben heel erg benieuwd naar de gekke foto's, met alle geërgerde Fransen op de achtergrond :D
Zo: Deurtje open - Deurtje dicht!!
Au Revoir!!
x
(PS: Ben de twee blauwe streepjes vergeten... :p) -
13 Maart 2007 - 15:36
Marja:
wat een verhalen weer. Krijg steeds meer zin om te komen. Het zonnetje doet het hier in Nederlans inmiddels ook goed!! Heerlijk met een drankje in de zon op een terrasje!! Zal gauw eens de mevrouw op het internationaal loket uithoren over een retourtje Lyon (begin mei, toch?)
xxx Marja -
13 Maart 2007 - 18:08
Peter:
Zo zien jullie maar; komt er een vriendin op bezoek en die zou er nog bijna blijven wonen, zodat jullie op bezoek konden komen. Was die fransman zoooo eeeerrrug dan, Linda? Op die manier had je wel langer bij Marjolein kunnen blijven, hoor, die miste je de dag erop al. En Marjolein wat was er mis met die koe (had ie horens)? Groetjes Peter, die man met die oude jurk. -
13 Maart 2007 - 21:13
Edwin:
Hoi Marja,
Ja begin mei is een uitstekende periode! Vraag die internationale loketmevrouw maar eens goed de oren van het gelaat :) -
15 Maart 2007 - 06:13
Astrid:
Heb alles weer met plezier gelezen.
Heerlijk hoe jullie daar genieten.
Daardoor krijg je wel zin om bij jullie op visite te gaan. Eten, bier, rugby, museums, mooie omgeving klinkt allemaal aanlokkelijk.
Succes met je sollicitatie Marjolien en zoals je ziet ik blijf lezen. -
15 Maart 2007 - 08:01
Maria(ma):
hoi edwin en marjolein,als de zon gaat schijnen worden sommige mannen romantiesch,dat was dus een supersnelle kennismaking bij die tgv, het wil heel wat zeggen hoor dat iemand zijn baard af wil scheren voor je hahahah,maar die koe tja daar valt over te onderhandelen.
Jullie lopen wat af in de natuur van frankrijk, volgens mij is het maar goed dat jullie een compas hebben,en de dorst kunnen lessen met een heerlijk biertje de honger kunnen stillen met zelfgebakken heerlijkheden, jullie leven als god in frankrijk.
En tussen de bedrijven door gaat edwin naar school en jij werken, dat is pas leven.
Veèèèèèèèèl plezier verder en tot het volgende verhaal -
15 Maart 2007 - 08:03
Maria(ma):
sorry voor de onderste regel is een foutje hahahah -
16 Maart 2007 - 19:08
Linda:
Ja Peter, die man was echt zó erg!!! ;)
En het huisje is zo knus, dat ik het inderdaad bijna eigen had gemaakt, haha!
Joehoe, in mei kom ik gewoon weer: Eens zien of ik dan aantrekkelijker Fransmannen tegen kom: Misschien is het dan voor mij toch nog d'accord! hihi! -
27 Maart 2007 - 08:51
Kelly:
Ik zie dit stukje nu pas, inmiddels zijn de volgende toeristen weer gearriveerd..Maar geweldig geschreven weer hoor. Super om te lezen dat jullie je daar zo vermaken!!