Gloeiende telefoon en rode kattenoren. - Reisverslag uit Lyon, Frankrijk van Edwin en Marjolein - WaarBenJij.nu Gloeiende telefoon en rode kattenoren. - Reisverslag uit Lyon, Frankrijk van Edwin en Marjolein - WaarBenJij.nu

Gloeiende telefoon en rode kattenoren.

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Edwin en Marjolein

22 Maart 2007 | Frankrijk, Lyon

Zo heb je niet genoeg werk en zoek je je suf naar wat anders…. En zo kun je binnen enkele dagen vijf banen krijgen!
Zo is het mij de afgelopen week gegaan. Ik zit nog met verbazing na de nagloeiende telefoon te kijken.

Maandag heb ik kunnen kiezen uit twee superleuke banen. En dat was slechts het begin van de luxe; we leven nu op donderdag en ik had maarliefst vijf banen kunnen hebben!
Vreemd hoor om tegen werkgevers te zeggen dat ik iets anders gevonden heb. Gisteren reageerde iemand zo teleurgesteld dat ik me een ware rotzak voelde.

Tot en met 8 april werk ik nog als verpleegkundige in de geriatrie. Daarna begin ik op 23 april bij de ANWB, steunpunt Lyon!
Daar ga ik in de meivakantie vervangende auto’s regelen voor mensen die diep gestrand zijn. Vervolgens krijg ik een opleiding (betaald) van drie weken, waarna ik alle taken kan doen.

Tot het eind van mijn verblijf in Frankrijk zit ik dus gebakken. Ik moet er nog erg aan wennen dat het werk zoeken er nu op zit. Steeds als ik werk weiger dan voelt het alsof ik iets heel stoms doe en ik heb ook nog erg de neiging om maar steeds brieven te schrijven.

Morgen krijgen we twee langverwachte logees: Peter en Johan. En uitgerekend dit weekend werk ik. Dus tot ik gewend ben aan het idee van aankomende ‘financiële weelde’ heb ik nog genoeg te doen. Het gevoel dat er iets niet klopt slijt wel.

Tora’s oren ‘slijten’ trouwens ook. Ze is ‘kalende’ en rood op haar oren. Volgens de dierenarts komt dat door een allergie. Hij dacht aan het vloerreinigingsmiddel dat we gebruiken om onze ouderwetse terracotta vloertegeltjes mee te schrobben. Als dat aan haar pootjes zit en ze gaat ermee langs haar oren dan zorgt dat voor jeuk. Tora zegt zelf dat het haar kattenbakvulling is. We zullen zien wie er gelijk krijgt.

Ook had Tora een ontstoken oog. In Nederland zou ze daar slechts een pilletje voor krijgen. Hier heeft ze een heel behandelschema gekregen met vier middelen. Vier keer per dag is Tora de Sjaak. Typisch Frans die overdosering. Dat moeten we dan tien dagen zien vol te houden met z’n drietjes. Moeilijk; want de ontsteking is na twee dagen al bijna weg. Ik denk dat we het na nog een paar dagen maar op het pilletje houden.

Ik heb trouwens veel reacties gehad op mijn vorige stukje. Ik vind het hartstikke leuk dat jullie ons allemaal blijven volgen.

Tot de volgende keer,
Marjolaine
toi si jolie
Marjolaine, le printemps fleurit
Marjolaine, lalalalala.

• 22 Maart 2007 - 19:34

Harriette:

He Marjolein!!

Wat gaaf he, dat je nu eindelijk iets hebt gevonden wat je ook erg leuk vind om te doen!!! Het wachten wordt ruimschoots beloond, hardstikke gaaf joh!
    Heel veel succes met alles daar en beterschap voor Tora ;)

Groetjes vanuit Enschede

• 22 Maart 2007 - 19:35

Jorrit:

Als je maar wel vrij ben, als ik langskom?!

• 22 Maart 2007 - 20:24

Linda:

Wauw!!! Conclusie van deze week: Marjolein is een Topper!!! Joehoe!!!

Arme Thora, Gauw beter worden hoor!!

Liefs, Linda

• 23 Maart 2007 - 09:21

Walter:

Ha, vandaag heb ik deze website gevonden en geloof me : het was een verrassng!!!
    Samen met Fatima naar de foto's gekeken, en ook dat was een mooie verrassing !!!!
    Wat zijn we blij dat je vandaag een nieuw werk begint. Het zal je goed afgaan!
    Hoe is het met Thora??? Heeft ze gelijk gekregen?
    Veel liefs en beste wensen voor jullie tweetjes
    van ons tweetjes,
    Walter

• 23 Maart 2007 - 12:28

Marja:

Hoi Marjolein,

GEFELICITEERD met je baan!! Geniet er maar lekker van dat het brieven schrijven en alles nu voorbij is. Ik ik heb gehoord dat het werken bij de ANWB soms hele mooie/grappige verhalen kan opleveren, dus ik ben benieuwd naar jou verhalen.

Liefs

• 23 Maart 2007 - 14:33

Marjolein:

Pffff. Ik zit even bij te komen van het schrobben op de vloer.
    Bedankt voor de felicitaties! Ik vind het heel leuk om jullie reacties te lezen.

De kans zit er dik in Jorrit dat ik wel werk als jij hier bent. Maar waarschijnlijk houd je toch niet van verkleden en prinsesje spelen. Dan ga je maar lekker jongensdingen doen met Edwin. Bier zuipen enzo... Mijn auto wassen :D

Marja, ik ben benieuwd hoelaat je pa hier aankomt! Ik hoop dat ik de tijd heb gehad om appeltaart te bakken.

Walter en Fatima, lieve vrienden, wat leuk om jullie hier ook hier te zien!
    Vandaag ben ik nog niet met m'n nieuwe werk begonnen hoor, dat duurt nog even. Tot midden april ben ik nog verpleegster.

Aan het oog van Tora is niets bijzonders meer te zien en ze heeft geen jeuk meer aan haar oren. Er zitten nu korrels van maisplanten in haar bak, dat lijkt op houtkorrels. Helemaal zonder parfum en andere chemische troepjes.

Zo, deze Truus gaat weer verder aan het schoonmaken.

• 23 Maart 2007 - 17:48

Renee:

Woensdag racletten!!!!!!!!!!!!!

• 27 Maart 2007 - 08:46

Kelly:

Wat een luxe he, kiezen uit zoveel banen!! Echt top dat je bij de anwb kunt gaan werken!!
    Arme Tora, veel beterschap hoor.
    Groetjes daar, ook aan die ouwe van mij ;)

XXX

Edwin en Marjolein

Samen in Lyon, Edwin studeert hier een schooljaar Franse literatuur. Marjolein is hem na het afronden van haar studie achterna gegaan en hoopt een tijdje te kunnen werken als verpleegkundige. De leukste bezigheid hier is lange wandelingen maken in de prachtige omgeving en hiken met de tent. Ook zijn we blij met de logees die we ontvangen uit Nederland. Inmiddels hebben we hier ook wat fijne contacten opgedaan. Edwin doet verder flink aan sport; rugby en zwemmen. Marjolein volgt een taalcursus Frans en loopt hard. Na al die inspanning hebben we vaak veel trek. Dan houden we ons bezig met een andere gezamenlijke passie: koken. Deze weblog gebruiken we om het thuisfront op de hoogte te houden van onze bezigheden.